Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Naktį paslaptingai dingusio devyniolikmečio ieško šimtai žmonių

Eglė Indrelytė  •  egle@alytusplius.lt  •  15:54, 2019-03-25
Iš paieškos vietos.
Alytusplius.lt nuotr.

Aštuntą dieną vykstančios intensyvios dingusio devyniolikmečio Edvino Jančiausko paieškos – vis dar be rezultatų. Kas nutiko nelemtą kovo 17-osios naktį, kai jaunas vaikinas, sodyboje šventęs su draugais, pradingo be žinios? Ar gali vaikino dingimas būti susijęs su nusikaltimu? Į šiuos klausimus atsakymų ieško ir policijos pareigūnai, ir dingusiojo artimieji.

 

Tiek policijos pareigūnai, tiek ugniagesiai, tiek gyventojai vis dar tikrina Varėnos rajono, Laukininkėlių ir kitų aplinkinių kaimų teritorijas, mėgindami surasti nors kokius dingusio vaikino pėdsakus.

 

Kaip teigė Alytaus policijos Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Kristina Janulevičienė, pirmadienio rytą paieškoms buvo pasitelktas kateris. Juo plaukiojama Ilgio ežere, tikrinama viso ežero pakrantė. Kateriu E. Jančiausko buvo ieškoma ir sekmadienį.

 

„Pareigūnai deda visas pastangas, kad jaunuolis būtų kuo greičiau surastas. Tikriname visas versijas, gaunamas iš aplinkos, visus gandus, sekame informaciją socialiuose tinkluose. Jau pirmą dieną buvo pasitelktas pasieniečių sraigtasparnis, vaikino ieškojo kinologai, ugniagesiai.

 

Kovo 22 dieną vyko didžiulė masinė paieška, kurioje dalyvavo viešojo saugumo tarnyba, policijos pareigūnai ir civiliai. Iš viso paieškoje dalyvavo daugiau kaip 100 žmonių. Tačiau kol kas, deja, nei džiugų, nei kitokių naujienų neturime“, - situaciją komentavo K. Janulevičienė.

 

Devyniolikmečio pasigesta sekmadienį, kovo 17 dieną. Kovo 16-ąją jis kartu su draugais atvyko į Varėnos rajone, Laukininkėlių kaime, esančią kaimo turizmo sodybą. Draugai teigė E. Jančiauską paskutinį kartą matę apie 12 val. nakties. Vėliau manyta, kad vaikinas tiesiog sugrįžo namo.

 

Tačiau kaip paaiškėjo, vaikinas į namus negrįžo. Kovo 17 d. pradėtos intensyvios devyniolikmečio paieškos.

 

Alytusplius.lt žiniomis, praėjusios savaitės pabaigoje, buvo kalbama, kad ikiteisminis tyrimas dėl dingusio be žinios E. Jančiausko gali būti perkvalifikuotas į tyrimą dėl nužudymo, tačiau iki šiol tokių veiksmų policija nesiėmė.

 

Gyventojus, ką nors žinančius apie vaikino buvimo vietą ar jį mačiusius, prašoma informuoti Alytaus apskr. VPK Varėnos r. PK Veiklos skyriaus vyriausiąją tyrėją Danguolę Arbutavičienę telefonu +370 700 65 565, el. paštu danguole.arbutaviciene@policija.lt arba bendruoju pagalbos telefonu – 112.

 

E. Jančiausko vis dar intensyviai ieško tiek policijos pareigūnai, tiek ugniagesiai. 

Komentarų nėra