Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Angelų sargų dienos proga negailėjo gražių žodžių pareigūnams: „Jūs darote stebuklus“

Raimonda Bernatavičienė  •    •  13:32, 2024-10-02
Alytaus Šv. Angelų Sargų bažnyčioje buvo minima Policijos diena.
AlytusPlius.lt nuotr.

„Jūs darote stebuklus“ – tokiais žodžiais policijos pareigūnų darbą apibūdino Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Tamulevičius, trečiadienį Alytuje sveikindamas juos su profesine švente – Angelų sargų diena. 

 

Minint Policijos dieną, tradiciškai buvo įteikti apdovanojimai, padėkos pasižymėjusiems, nepriekaištingai tarnybą atliekantiems pareigūnams, pavyzdingai dirbantiems policijos darbuotojams, bendradarbiaujančių institucijų atstovams. 

 

Susirinkę svečiai pareigūnams negailėjo gražių žodžių – linkėjo tvirtybės, sveikatos, ištvermės nelengvame, o kartais ir labai pavojingame darbe. 

 

„Noriu jums padėkoti už tą neįtikėtiną darbą, už tuos žygdarbius, kuriuos atliekate savo kasdieniame darbe, tarnyboje. Neseniai nutikę rezonansiniai įvykiai parodo, kad jūs tikrai darote stebuklus. Per keletą valandų randamas vaikas, išsiaiškinama jo buvimo vieta, greitai nustatomi ir Molotovo kokteilių mėtytojai. O kiek dar tokių dalykų, apie kuriuos visuomenė plačiai nežino. Tai tik įrodo, kad jūs tikrai ištikimai tarnaujate, laikotės duotos priesaikos – ginti, saugoti, padėti“, - sakė S. Tamulevičius.

 

Apie ne visada visuomenei žinomus, bet svarius darbus kalbėjo ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alvydas Jurgelevičius.

 

„Prisiminkime metų pradžią ir paminklą Aldolfui Ramanauskui-Vanagui Merkinėje. Viskas buvo išaiškinta per pusantros paros. Žinoma, tai – viso kolektyvo susitelkimo, institucijų bendradarbiavimo dėka. Ir tų darbų galima vardinti daug, kuomet pareigūnai, net nesusimąstydami apie pavojų, puola gelbėti žmonių. Manau, kad mūsų profesionalumas, atsidavimas tarnybai ir veteranų perduota patirtis lemia puikius rezultatus“ – teigė A. Jurgelevičius.

 

Jis pasidžiaugė, jog Alytaus apskrityje policijos pareigūnų komanda yra praktiškai šimtu procentų sukomplektuota. 

 

„Neabejoju, kad tam įtakos turi padalinių vadovai, gebantys suburti profesionalų kolektyvą ir išlaikyti gerą atmosferą darbe, bendradarbiauti ir dalintis patirtimi“, - sakė Alytaus apskrities policijos vadovas.

 

A. Jurgelevičius policijos pareigūnams linkėjo stiprybės, išminties, supratimo ir palaikymo šeimose. Su Policijos diena pareigūnus sveikino ir Seimo nariai, įstaigų, institucijų, savivaldybių vadovai, kiti svečiai. Kai kurie jų pareigūnams savo ruožtu taip pat įteikė padėkas. 

 

Šventėje muzikinę programą atliko Sausumos pajėgų orkestras, Nedas Zenevičius.

 

 

 

 

 

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Web puslapių adresai ir el. pašto adresai automatiškai tampa nuorodomis.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai