Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Dar daugiau teatro mokinių gyvenime

Alytaus miesto teatro informacija  •    •  9:35, 2024-09-19
Daugelio teatrų siekiamybė – jaunoji žiūrovų karta teatre. Ir po truputį tai virsta realybe dėka Tūkstantmečio mokyklų programos ir Alytaus miesto teatro draugsytės.
Alytaus miesto teatro nuotr.

Kaskart, kai į Alytaus miesto teatrą suguži mokiniai, malonus klegesys (o ne rimtis ir susikaupimas stebint spektaklį) užlieja teatro erdves. Daugelio teatrų siekiamybė – jaunoji žiūrovų karta teatre. Ir po truputį tai virsta realybe dėka Tūkstantmečio mokyklų programos ir Alytaus miesto teatro draugsytės. 

 

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai, kalbėdama apie tūkstantmečio mokyklų projektą, akcentuoja, kad Tūkstantmečio mokyklų (TŪM) programa – pirmoji tokio pobūdžio programa Lietuvoje, derinanti investicijas į infrastruktūrą ir investicijas į įgūdžių ugdymą bei švietimo veiklą, pritaikytą kiekvienos savivaldybės ir jos mokyklų tinklo poreikiams. 

 

Alytaus miesto teatro direktorė ir TŪM projektų „Ilgalaikio integruoto scenos meno pažinimo ir kūrybinių užsiėmimų ciklo „DAUGUOSE DAUGiau“ bei „Ilgalaikio kultūrinio ugdymo programos ,,Kamerinio orkestro sukūrimas savyje“ koordinatorė Inesa Pilvelytė džiaugiasi, jog teatras – programos įgyvendintojas, kuris padės ugdyti taip pat labai svarbius įgūdžius.

 

„Džiaugiamės, jog mūsų teatras tapo TŪM programos veiklų įgyvendintoju dviems šioje programoje jau startavusioms Alytaus rajono ugdymo įstaigoms – Daugų Vlado Mirono bei Butrimonių gimnazijai. Kultūrinis ugdymas turi patikrintą naudą mokinių akademiniams pasiekimams, dėmesio sutelkimui, saviraiškai, socialiam elgesiui klasėje, kalbos vystymuisi, skaitymo įgūdžių plėtrai. Teatro bei kitų meno krypčių veiklos gali sumažinti emocinį kalbos sunkumų poveikį, sumažinti nerimą ir baimę, padėti atsipalaiduoti, tačiau drauge ir ugdyti. Be to, kultūrinis ugdymas vertingas kaip vienas įtraukiojo ugdymo stiprinimo būdų.“

 

Teatro draugystė su šiomis mokyklomis prasidėjo nuo pat pirmųjų naujų mokslo metų dienų ir tęsis beveik visus mokslo metus. Mokiniams vyks kūrybinių galių išlaisvinimo mokymai, oratorinio meno dirbtuvės, kūrybinės praktikos, dramaturgų dirbtuvės, teatrinio etiketo mokykla, asociatyvaus mąstymo praktikos, pažintis su Objektų  teatru, muzikos, literatūros, vaidybos, šokio, judesio jungtys, taip pat scenografijos, kostiumo, rekvizito, vaidybos jungtys, režisūros dirbtuvės, aktorinio meistriškumo dirbtuvės, storytelling (liet. istorijų pasakojimo) praktikos. Bus kalbama apie scenos meno elementų bei metodikos panaudojimą mokymo procese, interaktyviai analizuojami literatūros ir scenos meno kūriniai. Mokiniai turės galimybę išvysti keturis Alytaus miesto teatro spektaklius: „Tūla“ (rež. Albertas Vidžiūnas), muzikinį spektaklį „Baltaragio malūnas“ (rež. M. Mičiulytė) ir „Marytė“ (rež. Stas Zhyrkov),  „PX/prieš kryžkelę“ (rež. J. Gaižauskas) bei dalyvauti diskusijose po jų. 

 

Alytaus miesto teatras jau keliauja po Tūkstantmečio mokyklas ir mokiniams dalija savo žinias, todėl tikimasi, jog maršrutas į 35-ąjį teatro sezoną bus dar dažnesnis. 

Komentarų nėra
Rekomenduojami video:

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Web puslapių adresai ir el. pašto adresai automatiškai tampa nuorodomis.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai