Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Policija tiria, už ką Alovės Liūtas buvo vežamas balsuoti: vyrą ar moterį?

AlytusPlius.lt inf.  •    •  15:42, 2023-03-15
Aloviškis, vadinamas Liūtu.

Trečiadienį Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas, mat įtariama, kad keliems aloviškiams buvo siūloma balsuoti už konkretų kandidatą, šiuo metu vykstančiuose išankstiniuose savivaldybių merų rinkimuose. Už ką galimai siūlyta balsuoti rinkimuose - už vyrą ar moterį - policija kol kas neatskleidžia.

 

Kol policija tyli, vieno iš kandidatų į merus komandos narys ėmėsi savotiško tyrimo pats. Savo „Facebook“ paskyroje įsikėlė įrašą: „Pirmąją išankstinio balsavimo dieną Alovės seniūno giminaitis vežė balsuoti asmenis, kuriems buvo duoti nurodymai balsuoti už kandidatą vyrą, kurį pats gyventojas ir įvardija, prisipažįsta“, - rašoma tekste.

 

Pastabūs gyventojai vaizdo įraše atpažino aloviškį, kuris vadinamas Liūtu. „Kažkaip priešingai tas vaizdo įrašas sumontuotas, nes Liūtas pas ūkininką, kuris komandoje su kandidate į merus moterimi, ir dirba. Tai kodėl turėtų balsuoti už kitą kandidatą? Liūtas neturi gyvenamosios vietos, ten fermose ir miega. Kartais kur kitur. Bet viskas sumontuota iš atvirkštinės pusės. Matosi, kad sumontuota. Nenoriu atskleist savo pavardės. Visi Alovėj jau čia įbauginti, bijo laukti rinkimų pabaigos ir galimo susidorojimo“, - kalbėjo į AlytusPlius.lt redakciją paskambinęs vyras. Vardas ir pavardė redakcijai žinomi.

 

Susisiekus su įrašą savo socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbusiu Alytaus rajono tarybos nariu Justu Trunce, šis teigė leidžiantis viešai naudotis jo teiginiais, viską jau yra išsakęs. Paklausus, ar tiesa, kad vyras, vadinamas Liūtu, yra dirbęs arba dirba šeimos ūkyje, J. Truncė tai paneigė. „Mano žiniomis, asmuo yra bedarbis. Greičiausiai gauna pašalpas. Mano žiniomis, tad vyras šeimos ūkyje nedirba. Savo argumentuotą poziciją išdėsčiau įraše. Nenoriu pakenkti ikiteisminiam tyrimui. Kas ką sako kaime - ne mano būdui veltis į kalbas ir vadovautis „pletkais“. Geriau pakalbinkit kitą pusę“, - telefonu komentavo J. Truncė.

 

Kadangi J. Truncės įraše paminėtas Alovės seniūnas Jonas Baliukonis, susisiekus - šis nustebo. „Jokiems giminaičiams jokių nurodymų kažką vežti balsuoti nedaviau ir neduosiu. Kažkoks nesusipratimas ar provokacija“, - teigė seniūnas.

 

Peržiūrėjęs filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuota keletas vyrų, o vienas ištaria žodžius „Nu tai už Grublį“, seniūnas teigė atpažinęs vyriškį, kurį Alovėje visi vadina Liūtu. „Taip - pažįstu. Visa Alovė pažįsta. Gal tikrojo vardo ir pavardės nežino, bet Liūtą - taip. Jis neturi nuolatinės gyvenamosios vietos, anksčiau dirbo pas vietos ūkininką Truncę. Tačiau kažkur įvyko trauma ir lyg neįgalumą gauna. Jis socialinių pašalpų negauna, tad su juo jokių reikalų ir neturiu. Beveik kasdien matau vaikštantį Alovėje - eina gal pas tą ūkininką kur anksčiau dirbo, gal į lentpjūvę. Negaliu pasakyti“, - teigė Alovės seniūnijos seniūnas.

 

Taigi, už ką vis tik balsavo vyras, vadinamas Liūtu - tiria policija.