Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Šimtą dzūkiškų vantų surišęs alytiškis – pakeliui į šalies rekordą

Raimonda Andriulionytė  •  raimonda@alytusplius.lt  •  13:56, 2018-06-18
Šimtą skirtingų vantų surišęs pirtininkas R. Žvaliauskas siekė Lietuvos rekordo.
Asmeninio albumo nuotr.

Šimtas ir visos skirtingos – tiek iš įvairių augalų surištų vantų Alytaus rajone gyvenantis pirtininkas Renatas Žvaliauskas savaitgalį nusivežė į Ukmergėje vykusią šventę „Pirties diena“.  Pluoštą vantų susiruošęs dzūkas jas nusivežė ne šiaip sau – vyras turėjo tikslą pasiekti Lietuvos rekordą „Daugiausia skirtingų vantų“.

 

Atvykęs į šventę R. Žvaliauskas iš atsivežtų vantų suformavo skaičių šimtas, kiekvienai rado tinkamą vietą, kvietė vantas apžiūrėti ir su jų kvapais susipažinti šventės dalyvius.

 

„Sekėsi gerai. Visus reikalingus duomenis perdavėme Lietuvos rekordus fiksuojančiai agentūrai ir laukiame patvirtinimo“, - kalbėjo Miklusėnuose gyvenantis pirtininkas.

 

Šimto vantų rišimui R. Žvaliauskas panaudojo 60 skirtingų rūšių augalų, natūralių žolelių. Kad juos surinktų, pirtininkui teko gerokai pasivaikščioti po Dzūkijos miškus ir pievas.

 

„Pas mus galima rasti tikrą lobyną“, - sakė Alytaus rajono gyventojas.

 

Nors daugelis įsivaizduoja, kad surišti tiek vantų reikėjo daugybės laiko, R. Žvaliauskas tikino, kad rišimas truko apie dvi savaites. Įgudusioms rankoms šimtas vantų nėra labai didelis kiekis. Per pavasario ir vasaros sezoną pirtininkui pavyksta surišti ir kelis tūkstančius vantų.

 

Miklusėniškis teigė, kad idėja surišti šimtą skirtingų vantų ir siekti Lietuvos rekordo kilo minint svarbią progą – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį.

 

„Aš, kaip pirtininkas, taip pat norėjau šią progą išskirtinai pažymėti“, - kalbėjo R. Žvaliauskas.

 

Pirties šventėje susirinkusieji galėjo jo vantų įsigyti, pirtininkas gyventojus taip pat lepino pirties programomis, pasakojo apie pirties subtilybes.

Komentarų nėra