Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Dzūkas dėkoja nepažįstamiems vyrams: pabeldė į duris ir išrėkė - degat!

Daina Baranauskaitė  •    •  18:06, 2024-10-15
Nukentėjusios šeimos atsiųsta nuotrauka.

Alytaus rajone, Duselninkų kaime gyvenantis Linas sako, jog po praėjusio nelaimingo sekmadienio - galėjo likti be namų. Tai, jog sudegė tik garažas, malkinė ir vertingi daiktai, o jis ir šeima yra sveiki, ugnis nespėjo pasiekti gyvenamojo namo - pirmiausiai jis dėkingas keturiems nepažįstamiems vyrams.

 

„Ramiausiai sėdėjom su žmona ir dukra namie. Žiūriu pro langą, staigiai įsuka automobilis, išlipa keturi vyrai ir beldžia į duris rėkdami: degat. Aš tiesiog su kojinėmis išlėkiau į lauką, kaip stovi išlėkė žmona bei dukra. Iš tikro degė malkinė, ugnis plito į ūkinį pastatą, vištininką. Dukra puolė gelbėti višteles, kuriomis rūpinasi, lesina. Išleido į laisvę. O nepažįstami jauni vyrai buvo tokie organizuoti, kad stebėtina“, - naujienų portalui AlytusPlius.lt pasakojo Linas.

 

Vyro teigimu, nepažįstami vyrai staigiai liepė patraukti automobilius, suskubo iš garažo gelbėti daiktus: žoliapjovę, trimerius, kitus vertingus dalykus, išnešė dujų balioną.

 

„Noriu jiems savo ir šeimos vardu labai padėkoti. Žmona truputį su jais kalbėjo, sužinojo, kad alytiškiai, važiavo iš Marijampolės link Alytaus ir pastebėjo rūkstančius dūmus. Mūsų sodyba nuo pagrindinio kelio - apie du kilometrai. Bet jie iš toli pamatė dūmus, nepatingėjo nusukti. Buvo tiek streso, kad dabar gatvėje tų vyrų nepažinčiau. Net rankos jiems nespėjau paspausti, deramai padėkoti“, - kalbėjo Linas. Jis tikisi, gal po straipsnio geradariai atsiras ir bus galima išsakyti padėkos žodžius.

 

Tiesa, Linas nori padėkoti ir ugniagesiams bei medikams. „Nors atrodė, kad ugniagesiai važiuoja ilgai, bet realiai - jie atlėkė labai greitai. Trys mašinos. Vyrai labai gerai ir drąsiai dirbo. Atskubėjo ir greitoji. Nežinau, kas ją iškvietė. Bet buvo iki vyrai užgesino gaisrą. Klausė mūsų, ar nereikia kokio raminančio vaisto, siūlė pagalbą. Tokiais atvejais supranti, kad mūsų tarnybos dirba gerai. Ačiū joms. Kieme atsirado ir daugiau nepažįstamų žmonių, kaimynų. Visiems ačiū“, - kalbėjo Linas.

 

Malkininkas, naujos statybos garažas, daug daiktų sudegė, tačiau namų ugnis nespėjo pasiekti. „Jau namo durys ir sienos buvo įkaitę, bet ugnis nespėjo perbėgti nuo ūkinių pastatų“, - pasakojo Linas.

 

Kol kas gaisro priežastis nenustatyta. Pastatai buvo drausti.

 

Rekomenduojami video:

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Web puslapių adresai ir el. pašto adresai automatiškai tampa nuorodomis.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai