Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Penki svarbiausi žingsniai kokybiškam būsto atnaujinimui

  •    •  13:17, 2020-07-20
Vienas iš dažnai atidėliojamų ir ilgiausiai planuojamų darbų yra būsto atnaujinimas.
Asociatyvi nuotr.

Norint atnaujinti gyvenamąjį būstą, ne visuomet prireikia kapitalinio remonto darbų. Atsižvelgiant į būsto plotą, esamą situaciją bei asmeninius poreikius, konsultuojantis su profesionaliais specialistais, namų atnaujinimas gali tapti paprastu ir nevarginančiu procesu. Dažnu atveju, norint pakeisti būsto interjero išvaizdą, prireikia naujų baldų, užuolaidų, stilingų dekoravimo elementų ar naujos sienų spalvos. Žinoma, net ir nedidelis būsto atnaujinimo procesas pareikalaus plačiau atverti piniginę, tačiau kainuos pigiau negu jau minėtas kapitalinis remontas. Specialistai rekomenduoja pirmiausia sudaryti darbų planą, sąrašą bei apžvelgti, kiek kainuoja profesionalių specialistų samdymas, priemonės, medžiagos, įrankiai. Sudarius sąmatą ir pastebėjus, jog turimų santaupų būsto atnaujinimui nepakaks, daugiau informacijos apie būsto remonto finansavimą galima rasti čia.

 

Pasak interjero dizainerių bei architektų, vienas iš žingsnių, galinčių padėti sukurti naują kambario įvaizdį, yra naujos apšvietimo sistemos. Senesnės statybos būstuose vienas apšvietimas dažniausiai būdavo skirtas vienam kambariui. Tačiau modernumo ir naujumo kambariams gali suteikti skirtingas apšvietimas atskiroms kambario zonoms. Pavyzdžiui, miegamajame virš lentynų gali būti įmontuoti vienos spalvos LED šviestuvai, o virš lovos – kitos, reguliuojami. Šiuo atveju kambarys įgauna dvi skirtingai apšviestas erdves, kurių intensyvumą būsto šeimininkai gali reguliuoti pagal poreikį. Renkantis tokį būsto atnaujinimo etapą svarbu įvertinti, kuriuose kambariuose yra svarbiausias ryškus apšvietimas. Dažniausiai tai būna vaikų kambariai, kadangi juose ruošiami namų darbai, žaidžiama bei virtuvės kambarys, kuriame gaminant maistą vakarais ar rudens, žiemos sezonais, taip pat svarbi ryški šviesa.

 

Antrasis žingsnis, galintis vizualiai atnaujinti būstą - nauja grindų danga. Tai gali būti tiek parketas, tiek laminatas ar kiliminė danga. Jeigu jūsų būstas įrengtas minimalistiniu stiliumi, ryški kiliminė danga gali ne tik atnaujinti erdvę, bet ir tapti viso kambario akcentu. Nusprendus pasirinkti kilimą atkreipkite dėmesį į šio priežiūrą, ar jis linkęs kaupti pūkus, plaukus, ypač, jeigu namuose turite augintinių. Jeigu iki šiol jūsų namų grindys buvo tamsios, pakeitę jas šviesesnės spalvos danga, sukursite erdvesnių ir jaukesnių namų įspūdį.

 

Ar kada nors pagalvojote, jog gyvenant bute, šio interjeras gali visiškai pasikeisti, pakeičiant visas duris, vedančias į skirtingus kambarius? Šiais laikais specializuotos parduotuvės bei durų gamintojai siūlo pačius įvairiausius pasirinkimus net ir išrankiausiems pirkėjams. Stiklinės durys, atveriamos šonu, durys iki lubų ar žaismingai puoštos, ryškiaspalvės - sugalvojus idėją, be jokios abejonės atrasite jums priimtiniausią variantą. Tiesa, interjero dizaineriai pataria rinktis vienodas duris gyvenant bute, o jeigu duris nusprendėte atnaujinti nuosavame name ar sodyboje - galimas nedidelis eksperimentavimas, pavyzdžiui, skirtinguose aukštuose.

 

Pastebima tendencija, jog pastaraisiais metais populiarėja įvairiaspalviai klijuojami tapetai, sienų piešiniai bei viename kambaryje vyraujančios skirtingos sienų spalvos. Kad ir ką bepasirinktumėte, sienos atnaujins jau pabodusią erdvę ir privers į ją pažvelgti kitomis akimis. Kaip jau buvo minėta, būsto jaukumo ir erdvumo įspūdį taip pat gali pakeisti namų sienos, o nusprendus keisti tiek grindinį, tiek sienas, svarbu tai suderinti spalviškai.

 

Penktas žingsnis, norint kokybiškai atnaujinti namus - gyvenamiesiems kambariams parinkti tinkamus interjero dekoravimo elementus. Venkite kičo, statulėlių, tarpusavyje nederančių spalvų ar nenaudojamų daiktų, kurie tik užima vietą bet kuriame jūsų namų kambaryje. Būstas gali atrodyti kur kas naujesnis bei stilingesnis, jei nuspręsite tam tikras kambarių zonas papuošti, pavyzdžiui, moderniu paveikslu, švieslente, kokybišku pledu su kartu derančiomis pagalvėlėmis, kabykla ar kitomis smulkmenomis. Pasistenkite, jog interjero elementai ne tik puoštų jūsų kambarį, bet ir būtų naudojami, praktiški.