Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

„Miami Pizza“ iš Alytaus varys į Majamį. Pagalvojote – jau šiandien?

Ramūnas Barauskas   •    •  9:19, 2019-11-15
P. Vadeika sako, kad geros picos receptui reikia ir trupučio meilės.
Povilas Vadeika

Kur jūs Alytuje galite gauti ne tik skaniai pavalgyti, bet ir meilės?

 

Miesto centre. Tik taip tiesmukai nepagalvokite. Tiesiog nuo vasaros pradžios Vilniaus gatvėje veikianti picerija „Miami Pizza“ savo prekiniu ženklu pasirinko ir šūkį „Pagaminta su meile!“

 

Vienas iš bendrasavininkų ir jos vadovas Povilas Vadeika sako, kad gerą maistą gali pagaminti tik tie žmonės, kurie žino, ką daro, o tai, ką daro, turi patikti ir jiems patiems – kitaip nieko neišeis.

 

Na, žinojimo stoka, Povilo neapkaltinsi – jis keletą metų dirbo picerijoje Škotijoje, kurios savininkas ir vadovas buvo italas. Kaip pats sakė, per tą laiką išmoko visko, ką šeimininkas mokėjo.

 

Vėliau dirbo Vilniuje esančioje itališkos picos picerijoje – restorane „St. Valentino“. Ten irgi daug ko išmoko.

 

Kad tai, ką jis daro, jam taip pat patinka, abejonių irgi nekyla. Jis ne tik kuria patiekalų receptūras, išgauna naujus picos skonius ar pats stovi prie kepsninės. Pavyzdžiui, didelė dalis baldų picerijoje Alytuje, Vilniaus gatvėje 6, sukurti ne tik pagal jo dizainą, bet ir savo rankomis.

 

Nuo birželio pradžios čia veikianti picerija vienu kartu 60 pavalgyti panorusių alytiškių ir miesto svečių gali sutalpinti patalpose po stogu, o jeigu būtų toks gražiai šiltas rudeniškas, bet dar šiek tiek ir šiltesnis oras – dar 50 valgytojų galėtų prisėsti ir greta esančioje lauko terasoje.

 

Paklaustas, kuo pas juo geresnė pica negu kitur Alytuje, Povilas sako, kad bent jau jam – skoniu. Tačiau priminus, kad dabar mokslininkai sako, kad dėl skonio jau galima ginčytis, jis pateikia kitą, pakankamai svarų argumentą: jų picoje – jokių pusfabrikačių ir pusgaminių, jokių pakaitalų, sūris picoje yra sūris, o ne jo produktas, kasdien pateikiama, ruošiama arba marinuojama šviežia mėsa, kasdien maišoma tešla, o picos gaminamos nenaudojant jokių mechaninių kočiojimo priemonių. – Rankų darbas ir jokios apgaulės, - jaunatviškai šypsosi Povilas.  

 

 

Jaunystė – paikystė, sakyčiau, bet matydamas, kaip klientai praveria duris ir dairosi laisvo staliuko, apie antrą žodį jau nebegalvoju. Ir tas pirmasis, ko gero, mūsų laikais jau yra labiau privalumas, negu trūkumas.

 

Tad kas gi parginė tą jauną žmogų į Alytų, pakuždėjo jam imtis tikrai pakankamai sunkaus ir komplikuoto viešojo maitinimo verslo, kurti savo prekės ženklą bei auginti sparnus platesniam skrydžiui?

 

„Esu „pralėkęs“ emigrantas, kuriam emigracija nepavyko dėl šeimyninių aplinkybių“, - juokavo Povilas. „Tiesiog taip susiklostė gyvenimas, kad su žmona esame čia ir dabar. Bet tai anaiptol neturėtų sutrukdyti ateiti tokiam laikui, kai „Miami Pizza“ tinklas bus ne tik Lietuvos miestuose“, - sako pašnekovas.

 

O kaip Majamis, ar ten picerijų daug? Ar atsiras vietos dar vienai? – klausiu.

 

Povilas prisipažįsta, kad nors penkis kartus buvo Amerikoje, važinėjo gal po 26 valstijas, bet Majamyje dar nebuvo.

 

„Skaičiaus nežinau, bet manau, kad picerijų ir ten yra nemažai. Tai produktas, kurį italai į Ameriką atvežė, tik paskui radosi hamburgeriai, hotdogai ir kebabai. Taip, idėja ir pavadinimas įpareigoja, kad kada nors „Miami Pizza“ atsirastų ir Majamyje“, - ambicingo tikslo neslėpė P. Vadeika.

 

Gal dėl to kol kas tarp Alytuje kepamų picų „Majamio“ nėra. Tačiau alytiškiai ir miesto svečiai jas gali rinktis iš kitų 22 pavadinimų ir trijų dydžių – 32, 40 ir 50 centimetrų skersmens. Beje, pusmetrines picas, bent jau mano žiniomis, kepa tik „Miami Pizza“.

 

Povilas sako nesidomėjęs, ar taip iš tiesų ir yra. „Mes į ką nors nesistengiame lygiuotis ar ką nors pralenkti. Tiesiog siekiame labai gerai padaryti savo darbą, kad klientai mumis nenusiviltų, o ir mes patys liktume patenkinti“, - sakė pašnekovas.

 

 

Jeigu kažkas norėtų ne picų, bet kitokio maisto, Povilo komanda pasiruošusi  kiekvieną nustebinti ir burgeriais bei kebabais. Pavyzdžiui, lankytojų labai mėgstami šeimyniniai 32x32 cm ir 50x50 cm dydžio kebabai.

 

Negi jūs lietuvius nuo tradicinės lietuviškos virtuvės norite atpratinti – jokio karbonado, cepelinų, kugelio? – teiraujuosi.

 

Anaiptol, - sako Povilas - yra pas mus ir balandėliai, ir Kijevo kotletas ir kiti laiko patikrinti ir žmonių įpročiuose įsitvirtinę patiekalai. Mūsų tikslas nėra iš klientų daryti gurmanus – tiesiog siekiame jiems pateikti iš gerų produktų gerai pagamintus patiekalus, kurie žmonėms patinka ir jie nori juos valgyti.

 

 

Dėl šios priežasties žuvies mėgėjai čia visuomet ras lašišos ir Nilo ešerio, mėgstantis šašlykus, ragaus būtent juos, nepaisant Dzūkijoje vis dar kabančių ženklų dėl kiaulių maro, kiaulienos mėgėjai čia visuomet ras solidžią karką, o labiau mylintys jautieną skanaus Lietuvoje augintų angusų (tokia jaučių rūšis) kepsnius. 

 

Pirmadieniais – penktadieniais picerija taip pat siūlo ir pakankamai plataus asortimento dienos pietų meniu – mažiausiai dvi sriubas ir keturių rūšių karštus patiekalus. Šių pietų kaina nesiekia ir 4 eurų.

 

„O tai picos pas jus brangios?“, - smalsauju, suprasdamas, kad šiame gyvenime, kaip ir bet kurioje kitoje vietoje, kur maitina, gali būti tik arba pigu, arba skanu.

 

„Atsakyčiau taip – brangiau negu pigiausios Alytuje, bet pigiau, negu brangiausios. Kokybės su pigia kaina nepadarysi“, - sakė pašnekovas.

 

Jo teigimu, maitinimo verslas labai priklauso nuo daugelio šalutinių faktorių, todėl kasdien tenka verstis per galvą sprendžiant įvairias, atrodytų, tolimas ir vienas su kita nesusijusias problemas.

 

„Konkurentų veiksmai, darbuotojų nuotaikos, tiekimo sutrikimai – tai klientui nematomi ir visai neįdomūs bei nesvarbūs dalykai – bet kuriomis sąlygomis jam privalome užtikrinti ir malonų aptarnavimą ir gerą maisto kokybę“, - kalbėjo P. Vadeika.  

 

 

Nuolat apie plėtrą su partneriais galvojantis Povilas pastaruoju metu sutvarkė dar maždaug 100 kvadratinių metrų patalpas rūsyje. Jose įrengtas baras ir dvi salės, kurias galima iš anksto užsisakyti ruošiantis paminėti šeimai ar kolektyvui svarbias šventes, pasiausti draugų būryje ar tiesiog linksmai praleisti laiką savoje kompanijoje, mėgaujantis pirtimi ir sukūrine vonia, smiginiu ar biliardu.

 

Jo galvoje – ne tik fizinė picerijos plėtra. „Miami Pizza“ mieste kol kas vienintelė maitinimo įstaiga, iš kurios klientai patiekalus gali užsisakyti internetu www.miamipizza.lt . Barmenei patvirtinus užsakymą, jie atvežami klientams. Greitai jie už juos jau galės atsiskaityti ir internetinėse mokėjimo platformose.

 

Žinoma, maistą į namus galima užsisakyti ir telefonu: 8 630 66693 arba 8 610 81404.

 

Povilas nuolat sugalvoja įvairių akcijų. Pavyzdžiui, paskelbia socialiniame tinkle, kad vieną ar dvi dienas picos bus parduodamos po eurą.

 

„Sulaukėme ne tik klientų antplūdžio, bet ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių – neva, ne tokius produktus į picas dedame. Žinoma, skundas nepasitvirtino, bet mes net savotiškai įvertinti pasijutome – ant prastai dirbančių, prastas picas kepančių skundų niekas nerašytų. Vadinasi, Alytuje tampame vis geresni“, - sakė Majamį iki Alytaus priartinti ir Alytaus vardą iki Majamio  ketinantis nunešti vienas iš jauniausių miesto verslininkų Povilas Vadeika.

 

 

http://miamipizza.lt/parduotuve

 

https://www.facebook.com/MIAMIPizzaHouse/

Komentarų nėra