Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Kariniame batalione Alytuje naktį nusileido meteorologinis balionas (PAPILDYTA)

Raimonda Bernatavičienė  •    •  9:29, 2024-10-02
Asociatyvi nuotr.
VSAT nuotr

Alytaus Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalione trečiadienio naktį nusileido meteorologinis balionas. Kaip įtariama, jis skraidino kontrabandines cigaretes.

 

Faktą apie kariniame batalione nusileidusį balioną patvirtino Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono atstovas žiniasklaidai, S5 skyriaus viršininkas vyr. ltn. Žygimantas Mituzas.

 

Kiek žinoma, prie baliono buvo pritvirtinta juoda dėžė. Kas tiksliai buvo joje – kol kas oficialiai nepatvirtinta. 

 

Įvykio aplinkybes tiria Karo policija.

 

Papildyta

 

Kaip AlytusPlius.lt informavo Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamentao Karinių viešųjų ryšių skyrius, vakar vakare Alytuje dislokuotame Birutės Ulonų bataliono stadione nusileido balionas su kontrabandinėmis cigaretėmis, balioną pastebėjo dalinio apsaugą vykdę kariai, o apžiūrėjo ir išsivežė Lietuvos kariuomenės karo policija, taip pat šiandien ryte toks pats balionas buvo stebimas ir vėliau nusileido karinėje teritorijoje Vilniaus rajone.

 

„Kariniu požiūriu patys savaime šie įvykiai nėra reikšmingi incidentai – karinių dalinių apsauga kartais susiduria ir užkardo įvairius pažeidimus (sulaiko fotografuojančius asmenis, bandančius patekti į teritoriją asmenis ir panašiai). Ginklų panaudojimą reglamentuoja Karinės jėgos naudojimo statutas, pagal jį karinės jėgos naudojimas prieš tokius objektus yra kraštutinė priemonė, taikoma aiškiai identifikuotos grėsmės atveju, šiais atvejais tokios grėsmės nėra. Oro erdvės gynyba yra Lietuvos kariuomenės užduotis, tačiau tokie balionai esamomis aplinkybėmis (taikos metu, nepakitus grėsmės lygiui) nėra oro gynybos objektai.  Informacija apie kontrabandą gabenančius balionus Lietuvos kariuomenė dalinasi su kitomis institucijomis tolimesniam šių incidentų vertinimui“, - komentavo Lietuvos kariuomenės atstovai. 

 

 

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Web puslapių adresai ir el. pašto adresai automatiškai tampa nuorodomis.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai