Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Pamatę merės žinutę feisbuke – rajono vaikams paaukojo apie 70 tūkst. dolerių

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija   •    •  14:33, 2024-09-30
Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė padėkojo „Rotary“ klubo atstovei Sandrai Scedrinai.

Apie 70 tūkstančių dolerių – tokią reikšmingą sumą Simno gimnazijos Specialiojo ugdymo skyriui suaukojo Čikagos lietuvių „Rotary“ klubo organizuotoje akcijoje dalyvavę žmonės. Už paaukotus pinigus planuojama nupirkti kokybiškas funkcionalias lovas vaikams su įvairiais intelekto sutrikimais: elgesio, emocijų, judesio.

 

„Surinkta suma – išties didžiulė parama mūsų mokyklai. Jau netrukus pradėsime remonto darbus, o už šią sumą galėsime nupirkti reikalingų baldų. Nuoširdžiai dėkojame jums ir visai rotariečių bendruomenei už neabejingumą ir norą padėti mūsų vaikams“, – priimdama „Rotary“ klubo atstovę Sandrą Scedriną dėkojo merė Rasa Vitkauskienė.

 

Pinigai – vaikams 

 

 „Klubas visuomet didžiausią dėmesį skiria sergantiems vaikams Lietuvoje“, – pasakoja idėjos iniciatorė ir išskirtinai vien lietuvius Čikagoje vienijančio „Rotary“ klubo narė, buvusi prezidentė, Meno muziejaus direktorė Sandra Scedrina. Tradicinis golfo turnyras ir po jo vykstantis labdaros aukcionas kasmet suburia žmones kilniam tikslui.

 

Vakaro metu organizuotame labdaros aukcione svečiai galėjo įsigyti baidarininkų brolių Simono ir Mindaugo Maldonių pasirašytus marškinėlius, Prezidento Valdo Adamkaus pasirašytą knygą, krepšinio klubo „Žalgiris“ žaidėjų autografais nužymėtą kamuolį ir daug kitų sentimentus už Atlanto gyvenantiems lietuviam keliančių vertybių.

 

Tiesa, kaip pasakoja viešnia, aukcione dalyvavo ir amerikiečiai, kurie taip pat noriai prisidėjo paremdami sergančius vaikus. Aukota išties įvairios sumos – nuo 20 dolerių iki daugiau nei 10 tūkstančių. Visi šie pinigai – apie 70 tūkstančių dolerių – skirti Alytaus rajonui.

 

Rotariečių organizuojamas aukcionas, kurio metu suriktos lėšos skiriamos sergantiems vaikams paremti – ilgus metus gyvuojanti tradicija. Klubas dažnai aukoja Santaros klinikoms, Kauno klinikoms.

 

Šiemet – dėmesys mažesniems

 

„Dažnai susimąstau, kad didesnėms organizacijoms paramos gauti nėra taip sudėtinga, kaip mažiesiems, kurie nėra taip gerai matomi“, – svarstė jau daugiau nei du dešimtmečius už Atlanto gyvenanti Sandra.

 

Būtent todėl iš Daugų kilusiai moteriai ir šovė mintis padėti savo krašto vaikams.

 

„Kaip tik tuo metu pamačiau merės Rasos Vitkauskienės įrašą feisbuke apie vaikų gyvenimo sąlygas Simno specialiojoje mokykloje, negalėjau nesusigraudinti – tiesiog nesuvokiama, kaip XXI-ame amžiuje vaikai gali gyventi tokiomis sąlygomis“, – pasakojo S. Scedrina, idėją paremti būtent šią mokyklą pasiūliusi klubo nariams, o vėliau gavusi ir visapusišką rajono merės palaikymą šiai altruistinei iniciatyvai.

 

Kartu su rajono savivaldybe paruoštas pristatomasis video apie vaikų gyvenimo sąlygas ir kasdienybę Simno gimnazijos Specialiojo ugdymo skyriuje. Golfo turnyro metu pristatytas kiekvienas vaikas ir jo istorija. „Tokios priemonės buvo labai paveikios“, – pasakojo viešnia.

 

Rengiamasi remonto darbams

 

Specialiojo ugdymo skyriui jau ruošiami reikšmingi remonto darbai, kurie prisidės prie mokymo sąlygų gerinimo mokiniams, turintiems specialiųjų poreikių. 

 

Remonto projektas apims tiek vidaus, tiek išorės patalpų modernizavimą. Siekiant sukurti saugią ir komfortišką aplinką mokiniams, bus atnaujintos klasės, koridoriai, sanitarinės patalpos. 

 

Numatoma įrengti naują liftą ar kitas priemones, kurios palengvins gyvenimą judėjimo sutrikimų turintiems mokiniams. Taip pat bus įsigyta mokymui pritaikytų specialių mokymo priemonių bei įrangos, skirtos mokiniams, turintiems įvairių ugdymo poreikių.

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Web puslapių adresai ir el. pašto adresai automatiškai tampa nuorodomis.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai