Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Į kokį spektaklį nusivesti vaikus?

  •    •  9:32, 2023-12-26
Asociatyvi nuotr.
unplash com. nuotr.

Spektakliai vaikams statomi visuose Lietuvos miestų teatruose. Tokių spektaklių lankymas kartu su vaikais prisideda prie jų estetinio ir meninio lavinimo. Jei vaikas nuo mažens supažindinamas su teatru, tai ir suaugęs lankys spektaklius. Todėl kiekvieno teatro siekis yra užsiauginti sau naujas žiūrovų kartas, nes tik tai jam garantuos sėkmingą ir ilgalaikį gyvavimą.

 

Koks spektaklis vaikams žada daug linksmų ir smagių nuotykių?

 

Vilniaus kamerinis teatras vaikus kviečia pažiūrėti vokiečių rašytojo O. Proislerio sukurto nuotaikingo pasakojimo apie plėšiką Hocenplocą. Spektaklio režisierius Evaldas Jaras. Šiame vaidinime pasakojama apie dviejų neperskiriamų draugų Kaspariuko ir Zepuko susidūrimus su gana valiūkišku plėšiku, kuris apiplėšė vieno iš vaikų močiutę, pavogė iš jos ypatingai branginamą kavos malūnėlį.

 

Į spektaklyje vykstančių įvykių sūkurį įsisuka magiški veikėjai – piktas burtininkas Cvakelmanas ir tikras gėrio įsikūnijimas – fėja Amarilė. Šis spektaklis vaikams yra puiki galimybė jiems atsipalaiduoti po įtemptos pamokų savaitės, pasisemti daug naujų gerų emocijų ir nuo pirmadienio vėl su nauja energija leistis į mokslo pasaulį.

 

Ką vaikams siūlo Kauno miesto kamerinis teatras?

 

Kauno miesto kamerinis teatras kviečia vaikus į spektaklį „Dingęs kompasas“, kurį režisavo Eglė Kižaitė. Vaidinime pasakojama apie mergaitę Elską, kuri leidžiasi ieškoti ypatingo kompaso, kuris rodo ne pasaulio šalis, o padeda žmogui suvokti, ką jis jaučia.

 

Spektaklyje vaikams pateikiamos istorijos, kurios padeda iš arčiau susipažinti su žmonėms būdingomis emocijomis – džiaugsmu, liūdesiu, pykčiu, baime, gėda, nuostaba ir kt. Pagrindinė spektaklio mintis įtikina, jog savo jausmų pažinimas ir yra tas kompasas, kuris žmogui neleidžia paklysti savyje ir kitų žmonių vertinime.

 

Ką vaikams siūlo teatre vaidinančios lėlės?

 

Kauno valstybinio lėlių teatro lėlės vaikus kviečia pažiūrėti pasakos „Liūtas ir paukštis“, kurioje pristatoma istorija apie nuoširdžią ir tvirtą draugystę. Viskas prasideda nuo to, kai vieną dieną Liūtas rudenėjančiame sode aptinka sužeistą Paukštį ir apgyvendina jį savo namuose.

 

Tai ir tampa judviejų labai nuoširdžios ir tvirtos draugystės pradžia. Po kurio laiko Paukštis pasveiksta, jam ateina metas iškeliauti, o kas nutiks draugystei, vaikai sužinos pasižiūrėję šį spektaklį.

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Web puslapių adresai ir el. pašto adresai automatiškai tampa nuorodomis.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai