Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Džiaugiasi nors ir daline, tačiau šilumą taupysiančia ir estetiniu vaizdu dosnia renovacija

Daina Baranauskaitė, Edvinas Dainauskas  •    •  9:00, 2021-10-09

Naujosios g. 24 daugiabučio gyevntojai džiaugiasi ką tik baigta daline namo renovacija. „Svarbiausia, mano nuomone, statybos darbuose susirasti patikimą, rimtą rangovą. Naujoji g. 24 daugiabučio namų bendrijai tai pavyko ir galime džiaugtis pirmaisiais dalinės renovacijos rezultatais“, - sako daugiabučio pirmininkė J. Balevičienė.

 

Anot jos, didelis dėmesys buvo kreipiamas į balkonų įstiklinimą bei susidėvėjusio, kenksmingo sveikatai šiferio, pritvirtinto prie balkonų antros dalies, nuėmimą ir pakeitimą spalvota trapecine skarda. „Gyventojai sutiko savarankiškai įsistiklinti balkonus, pasirinkdami pasiūlytas ar savo surastas įmones“, - pasakojo daugiabučio pirmininkė.

 

J. Balevičienė teigė, jog karantino metu ieškojo įmonių, galinčių pakeisti šiferį skarda. Buvo skelbtas konkursas ir iš 3-jų įmonių buvo išrinkta aukštalipių MB Aukščio efektas“. „Ši įmonė Alytuje jau gerai žinoma, bendrijos pirmininkų giriama ir mažiausią kainą pasiūliusi. Įmonė ne tik nuėmė apatinės dalies balkonų šiferį ir pakeitė spalvota skarda, bet ir namo fasado sienas padengė drėgmę sulaikančia hidroizoliacine medžiaga, gruntavo, špakliavo, blokines siūles išlygino (armavo) ir du kartus perdažė namo fasadą . Visus darbus atliko sutartu laiku ir kokybiškai“, - pasakojo daugiabučio pirmininkė.

 

Tiesa, daugiabučio bendrija prieš kurį laiką pakeitė namo administratorių. „Ankstesnis buvo aplaidus. O vadovaujant naujam administratoriui UAB Alytaus butų ūkis“ pavyko sutaupyti nemažai kaupiamųjų lėšų, tad šie atlikti darbai įkvepia tolesniems“, - sakė J. Balevičienė.

 

Apie dalinę renovaciją, padidintą namo energetinį efektyvumą – pamatykite videoreportaže.