Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Naujajam karių savanorių vadui linkėjo karius vesti tik į priekį

Raimonda Bernatavičienė  •    •  13:15, 2020-08-06
Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-osios rinktinės vadu paskirtas plk. ltn. Linas Sadauskas (centre).
AlytusPlius.lt nuotr.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dainavos apygardos 1-oji rinktinė turi naują vadą. Ketvirtadienį, įvykus oficialiai vadų pasikeitimo ceremonijai, nuo šiol rinktinei vadovaus plk. ltn. Linas Sadauskas. Naujasis vadas žadėjo tęsti pradėtus darbus ir toliau telkti karius bendram tikslui.

 

Prieš tai tris metus KASP Dainavos apygardos 1-ajai rinktinei vadovavo plk. ltn. Arnas Mikaila. Ketvirtadienį jis atsisveikino su kariais savanoriais ir tikino, kad jie jam visada buvo ir bus geriausi.

 

„Man asmeniškai šis tarnybos laikotarpis buvo pats reikšmingiausias ir įsimintiniausias mano karjeroje. Kartu mes nuveikėme daug reikšmingų darbų,  pasiekėme puikių rezultatų karyboje, sporte, kultūrinėje, visuomeninėje veiklose. Man buvo garbė vadovauti šiai rinktinei. Per tą trijų metų laikotarpį Alytus man tapo antraisiais namais. Ačiū kariams už jų atsidavimą, tvirtą valią, daug ko iš jų išmokau“, - kalbėjo  plk. ltn. A. Mikaila.

 

 

Vado pareigas perėmęs plk. ltn. L. Sadauskas teigė, kad su A. Mikaila yra pažįstamas dar nuo akademijos laikų, ir kad jų nuomonės, požiūriai daugeliu atvejų sutampa.

 

„Esu ne kartą  lankęsis rinktinėje, susipažinęs su pasikeitimais. Tikiuosi, A. Mikaila dar paliko ką nors tobulinti. Vadas ir rinktinė užkėlė labi aukštą kertelę. Mano pareiga –  tęsti tai, kas pradėta, puoselėti tradicijas, stiprinti gynybą, ir toliau bendradarbiauti su mūsų civiliais ir užsienio partneriais. Tik kartu susitelkę, mes galime užtikrinti mūsų piliečių saugumą, saugią aplinką mūsų valstybėje“, - sakė plk. ltn. L. Sadauskas.

 

 

 

Už vadovavimo rinktinei metus plk. ltn. A. Mikailai dėkojo ir Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadas plk. Dainius Pašvenskas. Jis teigė vertinantis A. Mikailos lyderystę, iniciatyvą, kūrybinį ir kritinį mąstymą.

 

„A. Mikaila savo ryžtingais sprendimais, efektyviu vadovavimu ir gebėjimu prisiimti atsakomybę pasižymėjo ir karantino metu. Naujasis vadas – taip pat turi didelę patirtį, aukštą motyvaciją, ir manau, kad jis ir toliau ves rinktinę tik į priekį“, - kalbėjo vadas plk. D. Pašvenskas.

 

A. Mikailą  už profesionalų, iniciatyvų vadovavimą, atliktas užduotis jis apdovanojo vardine dovana. Ceremonijos metu buvo apdovanoti ir kiti tarnyboje pasižymėję kariai.

 

 

Plk. ltn. A. Mikailai dėkojo ir naujajam vadui sėkmės linkėjo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, prisiminęs, kaip prieš daugiau kaip 20 metų pats tarnavo krašto apsaugos savanorių pajėgose. Alytaus rajono savivaldybės mero Algirdo Vrubliausko sveikinimus ir linkėjimus perdavė savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė. Sveikinimo žodžius ir padėkas išsakė ir kiti svečiai.