Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Paskleistą informaciją paneigęs meras V. Grigaravičius sulaukė puolimo

Eglė Indrelytė  •    •  12:42, 2019-02-07
Meras V. Grigaravičius neigia apie jį ir jo šeimą paskleistą informaciją.
alytusplius.lt nuotr.

„Mano politinių oponentų skleidžiama informacija neatitinka tikrovės, todėl esu priverstas gintis ir inicijuosiu visus reikiamus procesus, kad paskleistas melas būtų paneigtas ir už jį būtų atsakyta pagal galiojančius teisės aktus“, - ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius.

 

Tai – mero atsakas į šių metų sausio 31 d. vietinės televizijos laidoje paskleistą informaciją apie mero ir jo šeimos deklaracijas, pajamas ir turtą, tarp kurio minėtas mero įsigytas namas Londone ir kita, pasak mero, tikrovės neatitinkanti informacija.

 

Minėtoje televizijos laidoje, kurios vedėja kandidatė į Alytaus miesto savivaldybės mero postą L. Radzevičiūtė kalbino kandidatą į Alytaus miesto savivaldybės tarybą bei Tomą Pačėsą, buvo parodytas senas vaizdo įrašas. Jame užfiksuota, kaip tuo metu jaunas krepšininkas T. Pačėsas klūpo prie automobilio, o balsas už kadro reikalauja jį pasakyti savo vardą bei pavardę, ką jis ir padaro.

 

Laidoje T. Pačėsas pareiškė, kad kreipsis į prokuratūrą ir Vidaus reikalų ministrą, kad būtų išsiaiškinta, kaip įrašas iš policijos archyvų atsidūrė viešojoje erdvėje, o didžiausia kritikos dozė teko V. Grigaravičiui ir jo politiniams bendražygiams. Miesto meras laidoje nedalyvavo.

 

„Kvietimas dalyvauti laidos filmavime, vyksiančiame sausio 29 dieną 11 val. man buvo išsiųstas sausio 29 dieną 0 val. 28 min. Perskaitęs laišką ryte atvykęs į darbą, dėl anksčiau suplanuotų darbų neturėjau galimybės dalyvauti laidoje, užkirsti kelią skleidžiamam melui.

 

Atsakingai pareiškiu, kad laidoje buvo paskleista tikrovės neatitinkanti informacija apie mane, Vytautą Grigaravičių. Ši informacija neturi nieko bendro su tikrovėje egzistuojančiais faktais“, - spaudos konferencijoje teigė miesto meras.

 

Jis tikino, kad jam ir jo šeimai priklausantis turtas yra deklaruotas pagal galiojančius teisės aktus, pareiškė, kad jokio turto užsienyje neturi ir niekada jo nebuvo įsigijęs nei Londone, kaip teigiama laidoje, nei jokioje kitoje užsienio šalyje.

 

V. Grigaravičius teigė inicijuosiantis visus reikiamus procesus, kad paskleistas melas būtų paneigtas ir už jį būtų atsakyta pagal galiojančius teisės aktus.

 

Mero teigimu, įvairios procedūros jau yra prasidėjusios.  „Aš imsiuosi įvairių teisinių priemonių, kad apginčiau save ir savo šeimą", - sakė V. Grigaravičius.

 

Mero pozicijai išsakyti surengtoje spaudos konferencijoje nepraleido progos apsilankyti ir kandidatė į Alytaus miesto mero postą Laura Radzevičiūtė su savo klausimais.

Komentarų nėra