Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Bendruomenės vaikai šėlo su Mažuoju princu

Eglė Aliulienė  •    •  15:06, 2017-09-14
„SOS vaikų kaimų Lietuvoje“ Alytaus vaikų dienos centras „Parama šeimai“ Alytaus senamiesčio bendruomenės vaikams surengė šventę su daugybe pramogų.
Eglės Aliulienės nuotr.

Antuanas de Sent-Egziuperi savo „Mažąjį princą“ skyrė vaikui, jau pačiame pirmame lape subtiliai primindamas, kad „visi suaugusieji iš pradžių buvo vaikai (tik nedaugelis tai atsimena)“. Deja, mūsų visuomenėje dar daug yra vaikų, kurie nedažnai gali pajusti vaikystės džiaugsmus, o ir gražių prisiminimų iš vaikystės užaugę gali neturėti.

 

Kad taip neatsitiktų, „SOS vaikų kaimų Lietuvoje“ Alytaus vaikų dienos centras „Parama šeimai“ Alytaus senamiesčio bendruomenės vaikams surengė šventę su daugybe pramogų.

 

Vaikai kartu su „Mažojo princo“ draugu lakūnu leidosi į lobio paieškas, dalyvavo įvairiose rungtyse, šokinėjo ant batuto, pūtė milžiniškus muilo burbulus ir vaišinosi virtuvės fėjos Daivos kulinariniais stebuklais. Sutemus patys ištvermingiausi susirinko vaikų dienos centre „Parama šeimai“, kuriame jų laukė filmas mažiems ir dideliems „Mažasis princas“.

 

Salomėja (vardas pakeistas), kuriai dabar jau 14, apie renginį sakė, kad „taip gera ir smagu vaikystėje nebuvo“.

 

Socialinė darbuotoja Indra Blaškevičiūtė sakė, jog tikisi, kad tokie renginiai bendruomenės vaikams taps nuolatiniai, jeigu įsijungs ir daugiau entuziastų, kurie prisidės prie jų organizavimo.

 

Vaikų užimtumas, pasak I. Blaškevičiūtės, yra didelė problema. Vaikams trūksta turiningo laiko po pamokų, didelė visuomenės dalis apskritai nežino apie nemokamas vaikų dienos centro paslaugas vaikams iš sunkiau besiverčiančių šeimų.

 

Dienos centruose vaikai užsiima įvairiomis edukacinėmis veiklomis, ruošia namų darbus, žaidžia ir mokosi kasdienių darbų, namų ruošos, pasigaminti valgyti. I. Blaškevičiūtė tikisi, kad įvykęs renginys padės parodyti platesnei visuomenės daliai, kas yra vaikų dienos centrai ir kodėl jie yra tokie reikalingi bendruomenei.

 

LPF „SOS vaikų kaimų Lietuvoje draugijos“ darbuotojai per kasdienes veiklas, diskusijas, širdingą buvimą drauge padeda vaikams ugdytis svarbiausius dalykus: draugystės ir atsakomybės, meilės jausmus, savo vertės suvokimą, pasitikėjimą savimi ir pasauliu.

 

Komentarų nėra