Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

„Alytaus butų ūkio“ vadovei –naudotis įmonės automobiliu negalima?

Eglė Indrelytė  •  egle@alytusplius.lt  •  15:39, 2016-08-24
„Alytaus butų ūkio“ direktorės pareigybės nėra tarp tų, kuriems yra suteikiama teisė naudotis įmonės transportu.

„Alytaus butų ūkio“ direktorei Stasei Mikelionienei tarnybiniu įmonės automobiliu naudotis negalima. Jos pareigybė nėra įrašyta miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Vytauto Jastremsko įsakymu patvirtintose naujose „Alytaus butų ūkio“ tarnybinių automobilių naudojimosi taisyklėse. 

 

Prie taisyklėse pridėto pareigybių sąrašo, kuriame išvardinta, kam suteikiama teisė naudotis įmonės turimu transportu, yra nurodytos keturios pareigybės: direktoriaus pavaduotojas administravimui, meistras, inžinierius bei inžinierius elektrosaugai. O kur direktorius?

 

Pati S. Mikelionienė teigė, kad šio direktoriaus įsakymo dar nėra mačiusi, todėl ir komentuoti negalinti.

 

Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius V. Jastremskas, paklaustas, kodėl direktorei negalima naudotis tarnybiniu automobiliu, sakė, kad pateikiant pareigybių sąrašą greičiausiai įsivėlė klaida.

 

„Susisieksime su įmonės atstovais ir rekomenduosime, kad susiderintų taisykles. Nes dabar taip išeitų, kad direktorė negali naudotis tarnybiniu automobiliu. Manau, kad tai yra techninė klaida“, - situaciją komentavo V. Jastremskas.

 

„Alytaus butų ūkis“ šiuo metu turi šešias transporto priemones.

 

Alytaus miesto savivaldybės taryba šių metų birželio viduryje priėmė sprendimą dėl tarnybinių automobilių įsigijimo, nuomos ir naudojimo savivaldybės įmonėse taisyklių patvirtinimo, kuriose buvo nurodyta įmonėms tokias taisykles pasirengti ir patvirtinti per vieną mėnesį nuo sprendimo įsigaliojimo dienos.

 

V. Jastremskas teigė, kad šis procesas jau eina į pabaigą, o „Alytaus butų ūkio“ taisykles tvirtina jis, o ne pati įmonė, kaip reikalaujama birželio mėnesį priimtame sprendime, kadangi „Alytaus butų ūkis" neturi savo valdybos. 

 

Komentarų nėra