Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Po rotveilerio išpuolio laukia griežti reidai

Raimonda Andriulionytė  •  raimonda@alytusplius.lt  •  15:15, 2015-06-04
Asociatyvi nuotr.
dkvrotrweilers.com nuotr.

Prie Alytaus dailiųjų amatų mokyklos devyniolikmetį apkandžiojusio šuns šeimininkas iki šiol neapklaustas ir nenubaustas. Po įvykio iškart sureagavo Alytaus miesto savivaldybė, įspėjusi, kad vasaros metu vyks griežti reidai, kurių metu bus tikrinama, ar gyvūnus į miestą išsivedę alytiškiai tinkamai juos prižiūri.

 

 „Planuojama, kad reidai prasidės liepos mėnesį. Iš pradžių vykdysim įspėjamuosius reidus, vėliau – griežtus. Reiduose dalyvaus savivaldybės darbuotojai, policijos pareigūnai, gamtosaugininkai.

 

Bus stebima, ar uždėti antsnukiai, pavadėliai, ar šeimininkas surenka gyvūno ekskrementus“, - pasakojo Alytaus miesto savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjo pavaduotoja Palmira Raškauskienė, tikinusi, kad Alytuje yra ir labai tvarkingų šeimininkų, kurie deramai rūpinasi savo augintiniais.

 

Kaip teigė už gyvūnų priežiūrą mieste atsakingi savivaldybės darbuotojai, visiems šunims, išsivedus juos ten, kur yra žmonių, antsnukius uždėti būtina. Išimtys taikomos tik dekoratyviniams šunims, kurių aukštis yra ne didesnis kaip 28 centimetrai ir kurių veislėms nėra pritaikytų anstnukių.

 

Šeimininko pasakymas, kad šuo geras ir nieko nekanda nėra pasiteisinimas, leidžiantis nepaisyti taisyklių. Jei šeimininkui šuo atrodo draugiškas, tai dar nereiškia, kad jis neužpuls kitų žmonių.

 

Vedžiojant šunį ten, kur yra žmonių, būtina sutrumpinti jo pavadėlį, kad jis būtų ne daugiau kaip vieno metro ilgio, ir šeimininkas galėtų gyvūną kontroliuoti.

 

Už gyvūnų vedžiojimo taisyklių pažeidimą gresia įspėjimas arba bauda iki 579 eurų.

 

Kol kas neaišku, kas kaltas, kad  prie Dailiųjų amatų mokyklos, iš Birutės gatvėje  esančio namo kiemo pro vartus ištrūkęs rotveilerio veislės šuo apkandžiojo vaikiną. Bus aiškinamasi, ar vartai buvo neuždaryti, ar jie atsidarė šuniui bešokinėjant ant tvoros.

 

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės specialistas Ernestas Tamulionis teigė, kad rotveilerio šeimininkas turėtų būti apklaustas per artimiausias dvi dienas. Tai lig šiol padaryti sutrukdė procesiniai dalykai.

 

 

 

 

 

Komentarų nėra
Rekomenduojami video: