Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Įsigiję pavojingo sūrio gali atgauti sumokėtus pinigus

VMVT informacija  •  info@alytusplius.lt  •  18:29, 2014-08-25
Asociatyvi nuotr.
AlytusPlius.lt nuotr.

Iš Prancūzijos į Lietuvą importuotame sūryje “MORBIER AOP au lait cru” rasta sveikatai pavojingų bakterijų. Vartotojai, įsigiję šio produkto, gali grąžinti jį į prekybos vietas ir atgauti sumokėtus pinigus.

 

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba iš Prancūzijos atsakingos institucijos gavo informacijos, kad sūryje “MORBIER AOP au lait cru”  rasta E. coli (Escherichia coli) bakterijų. Į Lietuvą 3,44 kg šio sūrio įvežė bendrovė „Naminė pelėda“.

 

Atlikę patikrinimą, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai minėtu sūriu uždraudė prekiauti. Vartotojai, įsigiję šio produkto, gali grąžinti jį į prekybos vietas ir atgauti sumokėtus pinigus.

 

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba primena, kad E. coli bakterijos gali sukelti žarnyno infekcinę ligą – ešerichiozę, šlapimo ar kvėpavimo takų ir kitas infekcijas. Dažniausiai ja užsikrečiama suvalgius nepakankamai termiškai apdorotos mėsos, ypač maltos jautienos, nepasterizuoto pieno ir iš jo pagamintų produktų (ypač sūrių), žalių vaisių, daržovių, išgėrus  nepasterizuotų obuolių sulčių ar sidro. Mėsa gali būti užkrėsta bakterijomis gyvūno skerdimo metu, o žalias pienas – kai į jį patenka karvės tešmenyje arba ant melžimo įrangos esantys sukėlėjai.

 

Norint išvengti E. coli bakterijų, reikėtų vartoti gerai termiškai apdorotą mėsą, pieną, kruopščiai plauti vaisius ir daržoves.

 

 

Komentarų nėra
Rekomenduojami video: