Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt

Alytuje pagamintas milžiniškas mėsainis

Eglė Indrelytė  •  egle@alytusplius.lt  •  17:25, 2017-06-18
AlytusPlius.lt nuotr.

Miesto gimtadienio šventiniams renginiams sekmadienį persikėlus į Dainų slėnį alytiškiai turėjo galimybę ne tik pabūti gamtoje, bet ir paskanauti milžiniško mėsainio. Apie dviejų metrų aukščio mėsainį virtuvės meistrai gamino net kelias valandas, o jo paragauti galėjo kiekvienas šventės dalyvis.

 

Milžiniškas mėsainis, iš toli traukęs alytiškių dėmesį, buvo sukonstruotas iš daugiau nei septynių šimtų įprasto dydžio mėsainių. Juos iškepė septyni Lietuvos Barbekiu Kepėjų Asociacijos nariai. Iš viso mėsainiams pagaminti panaudota apie 70 kilogramų jautienos.

 

Kelias valandas plušę virtuvės šefai miestui padovanojo išties įspūdingą reginį. Prie mėsainio alytiškiai ne tik įsiamžino, bet ir nekantriai laukė, kuomet galės pasivaišinti. Vos tik pradėjus mėsainius dalinti prie didžiulio eksponato išsirikiavo šventės dalyvių eilė.

 

Lietuvos Barbekiu Kepėjų Asociacijos narys, barbekiu šefas Justinas Kiselys teigė, kad darbo buvo įdėta labai daug, visi be pertraukos dirbo apie penkias valandas.

 

„Buvo akimirkų, kai jau galvojome, kad laiku pabaigti nesuspėsime, bet viskas pavyko puikiai. Rezultatas yra. Oficialaus šalies rekordo nesiekėme, bet išbandėme savo jėgas. Mažesnį mėsainį jau esame gaminę, o šis mums – rekordinis“, - kalbėjo J. Kiselys.

 

Paklaustas, kodėl asociacija ėmėsi tokios iniciatyvos, J. Kiselys teigė, kad norėjosi žmonėms kažką naujo, įdomaus pateikti, pavaišinti.

 

„Pavyko“,- rezultatu ir geromis žmonių emocijomis džiaugėsi barbekiu šefas J. Kiselys. 

Komentarų nėra