Pranešk naujieną!
Tel. 8 616 51 718. El. paštas info@alytusplius.lt
79
7:54, 2024-03-01
Nesuprantama

Vis giriasi miesto meras, kad ateina tie investitoriai su savo investicijom, o kaip nėra tų darbo vietų, taip nėra. Paviešinkit, jei jos atsirado, nes daug žmonių neturi darbo.

78
7:39, 2024-03-01
žiniasklaidai

Padarykit ir paviešinkit rimtą analizę apie firmas, kurios atseit investavo į pramonės parką prieš metus.. ir kaip dabar veiklą vysto. Ar jei nevysto, kodėl ir apsimoka laikyt išnuomuotus plotus. Ir paviešinkit. Kur jei ir dirba, kokio dydžio atlyginimai mokami dirbantiems.

77
17:45, 2024-02-27
Alytus

Nemeluokit zmonems ir patys is kabinetu nuo kompiteriu eikit dirbt

76
8:40, 2024-02-23
pripažinkim

Verslo konkurencijoj yra neteisingumo tame, kad. Tarp verslų kur pirkos patys žemes ir verslų, kurie. Nuomuoja nepirkdami žemės sklypų ir per tai geresnėse salygose, kurie daug lėšų investavo pirkdami. Ir dar taikoma nuolaidų mokesčiams sistema. Per kurią suteikiamos galimybės mokėt daugiau dirbantiems. Nuo kurių didesnių atlyginimų didesni mokesčiai į miesto biudžetą per gyventojų pajamų mokestį biudžetui. Per tai galimybės nukonkuruot verslus, kurie tokių lengvatų neturi.

75
6:22, 2024-02-23
klausimas?

Nesuprantama, kodėl Alytaus miesto pramonės parkas nesiplėčia į rajono teritoriją? Kartu su rajonu. Kur rajonas lyg pradėjęs kurt rajono pramonės parką, kaip užmigę? Kitur per tiek laiko paruošiami plotai, kur jei reikia ir išperka sklypus. Kur į praplėstą rajone gali pritraukt rimtus investuotojus su stambaus investuotojo statusais. Užtikrinančiais didesnių nei 1,25 proc. nuo vidutinių atlyginimų mokėjimus. -Tokie dideli rezervai skatint Alytaus ekonomiką ir neišnaudojami dešimtmečiais?

74
6:12, 2024-02-23
priklauso

Priklauso nuo Alytaus visuomenės reklumo. Reikalaut, kad ir į Alytaus pramonės parką praleidžiant investuotojus būt iš savivaldybės salyga, mokėt dirbantiems ne mažiau didesnius 1,25 procento mieste vyraujančio vidutinio atlyginimo. Kur ministerija sudarydama su investuotojais sutartis tokias salygas jau taiko. Nes lez/pramonės parkai kurti už nemažas valstybės ir savivaldybės lėšas ir turi garantuot šių lėšų atsiperkamumą. Nes šiuo atveju nereikia investuotojams išsipirkinėt žemių, kur nemažai kainuoja, bei dar sudaro mokesčių nuolaidų sistemą. Juo lab visur stengias valstybines žemes įdarbint miesto labui. Ir neužleidžia tokių situacijų kaip Alytuj, laikyt pustušius didelius valstybės žemių plotus kaip aerodromo ir Medelyno. Apie ką Alytuj tabu.

73
5:13, 2024-02-23
fonas

Mero valdiškas atlyginimas apie 5 tūkstančiai per mėnesį. Perteklinės komandos ir sotūs. Tarybos narių išmokos grubiai apie 800-1000 per mėnesį. Už, kad negeba rimtų strategijų, bedarbystė didesnė nei gretimų kaimiškų savivaldybių. Kuo ponam ne rojus? Alytiškiams gali bent kokius makaronus kabint savim patenkinti. Viso per mėnesį visų apie 50 tūkstančių mokama už tokius išsidirbinėjimus. Reiškia myli alytiškiai ponus, kurie jiems mokesčius kelia ir pasišaipo, kas už vergų atlyginimus neina dirbt.

72
1:01, 2024-02-23
palyginimai

Jei kaž kokiu būdu Alytuj būt įsisteigę strateginės įmonės, kur Marijampolės lez įsisteigę ir dar naujos ateina, Alytuj esantys stambesni verslai jų konkurencijos neatlaikytų. Nes dirbantys iš kart perbėgtų dirbt, kur geriau moka. O ir dabar Marijampolės įmonės vežiojas alytiškius dirbt pas save. O Alytuj pramonės parke pristeigę gan smulkių, kur tik plotus užima. Į kuriuos galėjo iš kart strateginius investuotojus pritraukt. Už tokias imitacijas, kitur tokių situacijų net neprileido. O Alytuj... kitokie mentalitetai. Todėl pagal reitingus tarp didmiesčių paskutinisi. Net tarp dalies kaimiškų savivaldybių atsilieka. Kuo nemėgsta girtis. Vietoj to ksimišką primityvą reklamuoja savimi patenkinti.

71
0:24, 2024-02-23
atstyguota

Alytuj atstyguota sistema. Kur susitikime su verslininkais, meras atviravo. Kad su stambesnių įmonių vadovais tarias dėl investicijų, kviečias į darbo grupes. Reiškia tarias su turtingais, jų interesais. O interesai- išvengt konkurencijos, kad išsilaikyt ant minimaliai mokant. Dėl to net atliekų mokestis nuo plotų, naudingesnis įmonėms gyventojų saskaita, išlaikomas. Kombinuojant pustuščiai aerodromo bei Medelyno žemės plotai. Kas drysta apie tai prabilt, slopinamai per teisėsaugą. Metodais, su kuriais susidūrė anoj kadencijoj tirdama savivaldybės Etikos komisija spr. Nr.KPPn-16. Todėl šioj kadencijoj šių klausimų bijo. Ir šios atseit investicijos, jei minimumus dirbantys gauna pagal didmiesčių rangą, kitur tokių net neįsileidžia į lez. Todėl alytiškiai važinėja dirbt į didmiesčius, kur daugiau uždirba. O Alytuj pasmerkti, dėl saujelės vergais būt. Nuo Nepriklausomybės pradžios. Valdžios saujelės turtingų interesus vykdo.

70
23:56, 2024-02-22
kad suprast

Kad suprast Alytuj valdymo mentalitetą, parodysim. Dar 2017 metais alytiškis siūlė valdžiai vykdyt Kvartalinę namų renovaciją, Tada buvo vykdomas valstybės mastu eksperimentinis projektas lėšom iš fondų. Tuo met mero poste Katanis prašė alytiškio valdininkus supažindint su tvarka, nes pats nesugebėjo. Alytiškis sudalyvavo pasitarime su valdininkais, kuriems priešiškai nepatiko. Kad reikia daryt. Vietoj mero padėkos, atsirado skundas stt dėl poveikio merui, politikams, valdininkams. Teisme byla bliuško, bet virš pusmečio stt kaip nužmogėję- apklausos, areštai, telefonų klausymai.. Ta serija pratesiant per Katanio sarašą į tarybą atvestas ir tuo met Vilniaus pramonės ir amatų rūmų prezidentas net teismo iki alpinėjimo slopino tyčiodamasis iš alytiškio. Kad dryso viešint klausimus ir dėl pramonės parko bei aerodromo, atliekų mokesčio nuo ploto įpatumus. Šiai valdžiai ta pati kritika, kad neišnaudoti šie potencialai.

69
22:23, 2024-02-22
Jie

Vis giriasi kad labai jiems patinka dyrbt su rusais. Rusijoj priinvestavę daugiau negu Alytuj

68
19:26, 2024-02-22
Viską

Lemia kadrai.Si "reformą"tai savų sukisinejimas į postus .Nes kiek žinau nuo rudens direktorius skirs ministerija.Uztai ir skubama .Prisidengiant kolegine vadyba

67
19:12, 2024-02-22
albinui

nors kartą konkrečiai įvardink kokiame mieste atėjo toks ir toks investuotojas,sukūrė pvz 700 darbo vietų. o tai dabar tik skiedi,kad visuose miestuose ir LEZ ir BĖS perpildyta,o konkretumo nėra.

66
23:44, 2024-02-22
konkrečiai

Konkrečiai į Akmenės, kur 20 tūkstančių gyventojų, iki 2025 metų eina investicijos iki 0,5 milijardo. Serijom po 100 n milijonų, jau 3 stambios gamyklos veikia. Atvyksta dirbt 100 n su šeimom iš visos Lietuvos. Savivaldybė nespėja ruošt žmonėms gyvent palankios infrastruktūros. Ieškodami vietos 2027 metai dairės ir Alytuj. Net tiko, reikėjo pramonės parką plėst į rajoną, gelžkelis yra. Bet, Alytuj valdžios tada ir dabar. Kaip atbuli. Atsilikę, net kas Lietuvoj vyksta. Atsilikę net tarp gretimų kaimiškų savivaldybių.

65
16:43, 2024-02-27
Albinai

Ką reiškia tas 100 n???

64
1:12, 2024-02-23
albinui

aš prašiau konkrečiai kokios įmonės ir kiek darbo vietų.o ne 100n serijom milijonų.šūdmali tu.

63
5:04, 2024-02-23
atsilikę

Atsilikėliams Alytuj. Sėdi ir nesuvokia kas aplink dedas. Vis prašo, kaip patiems žinot reikia. Kur neišmanydami į postus eina. Tik greiti alytiškiams mokesčius kelt ir toliau beviltiški. Prisisodinę mero komandoj perteklinių ir gaunantys gerus neužsidirbtus valdiškus atlyginimus. Drasūs po anonimais dengiami dvaro teisėsaugos. Sekas, kol alytiškiai bailių vergų mastyme..Rimtesniam mieste visuomenės taip neužsileidžia ir šiais laikais.

62
9:28, 2024-02-23
tuščias rašytojas

va ir pagautas.nesugebi įvardint.šūdmalis konkretus.

61
17:20, 2024-02-22
kada?

Kada Alytuj nustos blusinėtis ir pažvelgs į realybę, kad. Visi didmiesčiai klesti, o Alytus stagnuoja. Kaip kiti didmiesčiai ypač per lez pritraukdami stambius strateginius investuotojus mokančius darbuotojams gan sočius atlyginimus, o? Alytuj ant minimumų imituoja? Gebėdami pasiekt didžiausią bedarbystę net tarp gretimų kaimiškų savivaldybių, kurios neturi pramonės parkų.

60
9:17, 2024-02-22
dar

vienas ilgesingas ruso garbintojas.net šlykštu jau.pastatys 5000 vietų gamyklą,kas dirbs?iš nigerijos,pakistano vešit babajus?vietiniai kas netingi ir dabar dirba.o pašalpinių gvardija kaip dabar nedirba,taip ir esant gamyklai gigantui nedirbs.nepriversit tinginių dirbt,ar kontrabandininkų.

Puslapiai

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Web puslapių adresai ir el. pašto adresai automatiškai tampa nuorodomis.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai